Dé staffing partner voor het data domein

Een historisch perspectief

In 1854 woonde John Snow in London, waar men kampte met een ernstig probleem met rioolwater. Systematische drainage was nog niet gebruikelijk. Vrijwel elke lage plek – denk aan kelders en straten – bevatte rioolwater. Cholera-epidemieën, waarvan we nu weten dat ze worden veroorzaakt door specifieke ziekteverwekkers in drinkwater, waren zowel routineus als catastrofaal. Zó gewoon dat de bevolkingsgroei van Londen afvlakte. De kans dat een baby de leeftijd van drie zou bereiken? Minder dan één op vijf. Ondanks deze vreselijke plaag waren Londenaren hulpeloos. John Snow ontdekte echter een groot cluster van sterfgevallen in een bepaald deel op Broadwick Street in de St. James Parish regio van Londen.

Zónder een echte werkhypothese, begon Snow met gekleurde pinnen de geografische locaties van sterfgevallen door cholera in kaart te brengen. In samenwerking met een plaatselijke arts en dominee werd de bron van de uitbraak getraceerd naar een waterpomp: de inmiddels beroemde pomp van Broad Street. Snow had niet alleen de bron van de choleraverspreiding gevonden, met een kaart van Londen en een paar gekleurde pinnen vond hij de oorzaak van de cholera-uitbraak en het ziektemechanisme – en dit alles vóórdat de kiemtheorie werd bewezen door Pasteur en anderen. Met andere woorden: Snow’s benadering van de cholera-epidemie van 1854 was briljant – het was vroege data science!

Midden in de Brainport regio

Broadwick is gevestigd op de High Tech Campus te Eindhoven, het kloppend hart van de Brainport regio. De Brainport regio wordt gekenmerkt door een uniek ecosysteem gericht op technologie, waardoor wij continu in contact staan met nieuw talent en nieuwe ontwikkelingen. Benieuwd naar deze regio? Kom gerust eens langs.

Werken bij Broadwick

Broadwick is altijd op zoek naar nieuw talent om ons recruitment team te komen versterken. Think you’ve got what it takes? Stuur dan een mail naar info@broadwick.nl. Wij kijken uit naar de kennismaking.