Case
Stipter

Een interview met Robin de Haas, BI consultant bij Stipter.

Over Stipter

Stipter is dé expert in het vereenvoudigen van administratieve processen voor overheidsinstanties met slimme en flexibele IT-oplossingen, eventueel aangevuld met administratieve ondersteuning. Met het zelf ontwikkelde SAAS platform kunnen gemeenten, serviceorganisaties en zorgaanbieders de complexe administratieve processen terugbrengen tot de essentie. Dit geeft gemeenten de ruimte om zich te concentreren op wat echt belangrijk is binnen maatschappelijke ondersteuning.

cases afbeelding website

"De Snelheid waarmee Bas de eerste kandidaten had gevonden was ongekend!"

Welke uitdaging had je toen je met Broadwick+ in contact kwam?

Toen we met Broadwick+ in aanraking kwamen, waren we vooral bekend van onze softwareleveringen aan gemeenten. Door een breed scala aan backoffice-oplossingen konden gemeenten administratieve processen automatiseren en stroomlijnen. Om met onze software oplossingen nog meer meerwaarde te bieden, hebben we deze uitgebreid met een BI-oplossing, welke medio 2023 actief gelanceerd is.

We zijn met zijn tweeën aan dit project begonnen. De uitdaging en urgentie ontstonden toen mijn directe collega vlak voor de lancering vertrok. Ons HR/recruitmentteam had op dat moment geen netwerk van BI-specialisten die we konden benaderen, we waren immers net gestart met de BI-tool. Daarom stonden we open voor een samenwerking met een externe recruitmentpartij.

Dat is het moment waarop we Bas hebben ontmoet. Verschillende mensen binnen onze organisatie hebben met Bas gesproken en besloten hem het vertrouwen te geven, vooral vanwege zijn ervaring en specialisatie binnen het BI-domein.

schermafbeelding 2022 10 04 om 10.15.36
scherm afbeelding 2022 11 15 om 13.12.50

Hoe heeft Broadwick+ je toen geholpen?

Omdat we geen ervaring hadden met het werven van BI-specialisten, heeft Bas ons bijgepraat over de BI-markt en waar we op moesten letten. Hoewel we een idee hadden van de rol die we zochten, bleek al snel dat we dit nog moesten verfijnen, ook hier heeft Bas ons bij geholpen. Toen we de juiste vaardigheden hadden gedefinieerd, is Bas aan de slag gegaan.

Bas begreep de urgentie goed, wat resulteerde in twee goede kandidaten in mijn inbox dezelfde avond! We hebben in totaal zes kandidaten gesproken in drie weken tijd, wat we vooraf alleen maar konden wensen. Hierbij keken we bewust naar verschillende profielen om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Na deze gesprekken hebben we, mede dankzij de bemiddeling van Bas, een akkoord bereikt met onze nieuwe collega!

Nieuwsgierig geworden naar ons team en onze werkwijze?

Hoe heeft Broadwick+ het verschil gemaakt?

In twee woorden is goed te duiden hoe Broadwick+ het verschil heeft gemaakt: snelheid en kwaliteit. Het feit dat ik dezelfde dag nog twee aanvragen ontving was geweldig, en dat het ook nog eens zeer geschikte kandidaten waren, maakte het nog beter. Achteraf waren we onder de indruk van hoe snel Bas meerdere profielen met verschillende vaardigheden wist te vinden.

Omdat we weinig ervaring hadden met het werven van BI-specialisten, was het prettig om Bas niet alleen als recruiter te hebben, maar ook als iemand met wie we op alle niveaus konden sparren. Bas was transparant over de kandidaten; we wisten van tevoren wat het profiel was en ook eventuele minder positieve aspecten werden openlijk besproken.

schermafbeelding 2022 10 03 om 19.13.19
scherm afbeelding 2022 11 15 om 11.22.50

Wat vond je prettig aan de samenwerking met Broadwick+?

Ik merkte al snel dat ik een goede klik had met Bas, vooral op inhoudelijk vlak. We spraken dezelfde taal en Bas begreep precies wat we nodig hadden en handelde snel. Het feit dat Broadwick+ gespecialiseerd is in BI-profielen was duidelijk merkbaar in hun advies en handelswijze, en dat sprak ons zeker aan.

Nog meer succesverhalen lezen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.