Case
Joulz

Een interview met Arsalan Aryai, recruiter bij Joulz.

Over Joulz

Joulz is hét bedrijf dat helpt bij uitdagingen rondom de energietransitie. Zo blijf je als bedrijf of organisatie verzekerd van voldoende energie in tijden van netcongestie, duurzaamheidseisen en tekort aan personeel. Joulz helpt bedrijven en organisaties op alle niveaus, van ontwerp en realisatie tot onderhoud. 

case joulz

"Bas had een goed verhaal, was oprecht en snel was duidelijk dat hij samen ons doel wilde behalen!"

Welke uitdaging had je toen je met Broadwick+ in contact kwam?

Toen ik in contact kwam met Bas zaten wij in een reorganisatie binnen Joulz. Door de reorganisatie, waardoor afdelingen en teams anders werden ingericht en veelal ook uitgebreid, hadden we veel nieuwe mensen nodig. Hierdoor lag er een flinke druk op het HR team binnen Joulz. We hebben geprobeerd om zo veel mogelijk vacatures met ons HR team in te vullen, maar door de grote hoeveelheid werk tegelijkertijd zijn we samen gaan werken met gespecialiseerde recruitmentbureaus.

ontwerp zonder titel
scherm afbeelding 2022 11 15 om 13.12.50

Hoe heeft Broadwick+ je toen geholpen?

Een van de profielen die we moeilijk in konden vullen was Head of Data. Na een eerste kennismaking met Bas, waarbij ik sterk het gevoel had dat Bas door zijn expertise in Data waardevol kan zijn voor Joulz, waren we enthousiast. Door de proactieve houding van Bas hebben we uiteindelijk besloten om samen te gaan werken met Broadwick+.  

In overleg met Bas heb ik gevraagd om in eerste instantie verschillende type kandidaten te zoeken, op basis van de vacature zoals wij deze voor ogen hadden. Bas heeft uiteindelijk 7 goede profielen gevonden. Ik heb Bas gevraagd welke twee hij het best vond passen, die heb ik beide uitgenodigd voor een kennismaking. Een daarvan is vandaag de dag nog steeds onze collega, onze Head of Data.

Nieuwsgierig geworden naar ons team en onze werkwijze?

Hoe heeft Broadwick+ het verschil gemaakt?

Dat begon eigenlijk al bij de introductie van Bas. Toen hij voor het eerste belde had hij direct een goed verhaal, was oprecht en snel was duidelijk dat hij samen ons doel wilde behalen. Daarnaast was het kennisniveau van Bas van hoog niveau, dat is fijn wanneer je samen op zoek bent naar een moeilijk profiel.

Gedurende het proces stond Bas altijd paraat en schakelde snel waar nodig. Bas respecteerde mijn wensen en eisen. Een voorbeeld, als ik aangeef dat het niet nodig is om met hiring managers te schakelen dan respecteert Bas dat ook.

schermafbeelding 2022 10 03 om 19.13.19
scherm afbeelding 2022 11 15 om 11.22.50

Hoe heeft Broadwick+ je toen geholpen?

Ik denk dat al veel positieve punten benoemd zijn. Het kennisniveau van Bas was goed, het snelle schakelen was fijn, zodoende kon ik intern de juiste verwachtingen managen. Bas respecteerde mijn wensen en eisen en kwam met de juiste kandidaat.

Nadat onze collega is gestart is Bas hier op kantoor geweest voor een ‘afterplacement meeting’, erg waardevol om na de plaatsing te evalueren. Naast dat Bas echt Tilburgs gebak meenam, hebben we elkaar ook nog eens beter leren kennen. Wij kijken terug op een prettige samenwerking en toekomstige plaatsingen. 

Nog meer succesverhalen lezen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.